Unes Las Vegas als Monegros?

Vull fer eco d’una notícia que acabo de llegir a elPais.com: El desierto aragonés de los Monegros acogerá un complejo con 32 hoteles, casinos y campos de golf.

Aquest és un cop dur als que tenim sentiment ecologista i cada dia fem un petit esforç per cuidar el planeta reciclant i estalvian energia. Construir hotels i camps de golf a un desert és senzillment antinatura. Potser creuen que és menys perjudicial que construir-los a la costa? Que realment no ho serà, perquè ve han de treure l’agua d’un lloc per ficar-lo en un altre. I què passarà amb el lloc des d’on la treuen? Volen deixar sec el Ebre?? I tot això per que els rics de torn vagin i es puguin divertir?

L’Aragó es va oposar al trasbàs del riu Ebre amb arguments ecologistes. L’EXPO de Saragossa del 2008 tindrà com a principal temàtica l’Aigua i el desenvolupament sostenible, i ara ells mateixos Governs que organitzen això volen invertir en megacomplexos insostenibles i que contribuiran al canvi climàtic i al degradament de la terra.

Sincerament, esparaba que polítics d’esquerres tinguessin una mica més de seny no es deixessin embaucar per empreses estrangeres amb diners, i deixin de banda la racionalitat per tal de guanyar uns quants milions d’euros en impostos. Estic totalment d’acord en que s’ha de crear llocs de treball i que aquests diners poden anar molt bé a l’Aragó, però si us plau, siguin una mica més intel·ligents i tinguin més visió de futur. Estem a temps de buscar solucions que respectin la natura, solucions que no destrueixin paratges i que no afavoreixin tan sols a uns pocs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>