Un Barça estàtic

Què li passa al Barça? És una pregunta que ens fem tots els culès. Ja fa jornades que el Barcelona no juga bé. Que si problemes amb l’Eto’o que no se sent valorat. Que si els rumors de que el Rijkaard no continuarà la próxima temporada… i lo pitjor de tot és que l’equip no té la guspira de temporades passades. Ronaldinho, estrella blaugrana per excel·lència, no rendeix com s’espera d’ell (però afortunadament ja marca de falta: ÀNIMS RONALDINHO). La defensa tot i comptar amb els mateixos jugadors que l’any passat no mostra la mateixa seguretat. El centre del camp és molt estàtic a l’atac. Xavi, Deco, i una mica Iniesta són lents a l’hora d’elaborar les jugades. No busquen espais, només esperen a rebre la pilota al peu. I aquest problema a la segona linia provoca, penso, el problema de la falta de gol.

Sense cap mena de dubte les baixes d’Eto’o i Messi han perjudicat el lloc d’atac blaugrana, i ara tot just comencen a recuperar-se, la qual cosa ha de portar esperances als seguidors, però jo no les tinc totes. Per falta de motivació dels jugadors, i probablement per falta de concentració, no juguen amb la màgia que acostumaben a jugar. Clar que l’equip contrari també juga, però el Barça té una gran plantilla i hauria de ser capaç de guanyar a qualsevol camp davant de qualsevol rival. Nomès cal més mobilitat. Si Xavi té la pilota que Deco busqui un desmarcament vertical, i si a Deco el segueix un jugador, que busqui a Iniesta, o que Edmilson pugi desde el pivot per guanyar superioritat numèrica. I quan es desbordi la linia de mitjos de l’equip contrari, si el centre de la defensa és inaccessible que obrin a les bandes! Crec que un dels grans problemes del Barça és la falta d’atac per les bandes. Tots els extrems, a excepció de Giuly, tendeixen a anar cap al centre disminuint els espais, i fent sempre que l’atac blaugrana xoqui contra la defensa rival.

Resumint, per mi el gran problema del Barça és la falta de gol provocada per l’estaticitat dels jugadors del mig del camp i dels davanters. La causa d’aquesta estaticitat és la concentració o la motivació? Jo crec que sí, però aquesta és només la meva modesta opinió.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>