Boicot a les operadores de telefonia mòbil

Jo no m’havia enterat però a partir de l’1 de març de 2007 entra en vigor a Espanya la Llei 44/2006 que obliga a les operadores de telefonia mòbil a cobrar el còmput de la trucada i la videotrucada en segons, en comptes de en minuts com feien fins ara, és a dir, si ara trucàvem a algú i parlavem 29 segons haviem de pagar el minut sencer més l’establiment de la trucada. Però afortunadament aquesta llei d’esquerres pretèn canviar les coses i posar-les al seu lloc. De fet és lo més lògic, per què hem de pagar 1 minut si no el parlem sencer?

La llei era una bona notícia pels consumidors, però les operadores han mogut fitxa. Per compensar la baixada dels beneficis (ull que dic baixada de beneficis, no pèrdues) que provocaria la llei, les operadores han pujat les tarifes. Ara l’establiment de la trucada costarà 0.15€ en comptes de 0.12€, és a dir, una pujada del 25%. També es calcula que les trucades pujaran entre un 15 i un 20%. Jo he fet els meus càlculs:
Actualment si trucu a un mòbil de la meva mateixa companyia pago 0.08€/m. Ara pagaré 0.0013€/s, o el que és el mateix, 0.078€/m. Aquí no hi ha hagut aument. On si hi ha hagut és si trucu a un mòbil d’una altra companyia o a un fixe estatal. Fins ara he pagat 0.29€/m. A partir de l’1 de març hauré de pagar 0.0055€/s (0.33€/m), 4 cèntims més per minut, un aument del 13.7%.

Tot i aquesta pujada és probable que al final el consumidor acabi sortint beneficiat, però no tant com en un principi es preveia. L’única forma de saber-ho és fent números, agafant les factures i començar a comptar.

La veritat és que a mi en fot força que quan una llei pretèn beneficiar al consumidor vingui la companyia i impedeixi o intenti travar aquest benefici. A través de elPaís.es m’he assebentat que una plataforma, www.boicot.es.kz crida a la movilització contra les operadores. El boicot bàsicament crida a que els usuaris no utilitzin el seu telèfon mòbil el dia de pujada de les tarifes, l’1 de març. Crec que és un bon boicot, crida l’atenció de les companyies sense fer un gran sacrifici. Jo hi participaré, per tant, que ningú em truqui l’1 de març.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>