Bicing: un encert de l’Ajuntament

Fa poc més de dos mesos l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa un nou sistema de transport públic: el bicing. El bicing consisteix en una serie d’estacions de bicicletes instal·lades a diversos punts de la ciutat. L’usuari de bicing podrà agafar una bicicleta d’una estació i podrà traslladar-se on vulgui sent conscient que en les próximes dues hores haurà de deixar la bici en qualsevol estació de bicing. I com ser usuari de bicing? Doncs registrant-se a la web, i pagant una quota de 24 € anuals (6 € el primer any), rebrà s en una setmana a casa teva una targeta que et permetrà agafar bicis de les estacions.

Crec que el bicing ha sigut un dels grans encerts de l’Ajuntament de Barcelona en el darrer any. Jo fa poc que visc a la Capital, però certament estic satisfet amb aquest servei. És un transport net i ecològc, sa per un mateix, i que surt bé de preu. Fent un càlcul, potser surt a compte comprar-se una bicicleta de segona mà per uns 50 € i tenir-la per, jo que sé, 5 anys, que no pagar 48 € per dos anys de bicing, però també té els seus avantatges: No t’has de preocupar d’on guardar la bicicleta, i per tant no hi ha risc que te la robin. Tampoc no t’has de preocupar del manteniment. Les bicicletes estan més que bé per desplaçar-te. És una bona alternativa per moure’s per la ciutat. A més considero que la intenció de l’Ajuntament de fomentar aquest tipus de transport públic és molt encertat en els temps que corren. Potser ajudarà a disminuïr el tràfic de cotxes per la ciutat.

La meva satisfacció amb bicing també ve, suposo, en que jo sóc un afortunat ja que disposo de bicing a tots els punts que em poden interessar per desplaçar-me habitualment, com la feina, a casa, al tren i diferents centres comercials. A més estic en una zona que tinc carril bici per tot arreu, i això em permet anar en bicicleta sense haber de compartir carril amb els cotxes.

Espero que mica en mica vagint obrint més estacions de les ja previstes, ja que actualment hi ha molts punts de la ciutat on no es pot anar amb bicing per la falta d’estacions. I mentre ho fan, felicito a l’Ajuntament per la feina feta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>